طرز تهیه شیرینی کشمشی

به گزارش وبلاگ هیچکس، شیرینی کشمشی یکی از شیرینی های خاطره انگیز و سنتی ایرانی است که به دو صورت ترد و نرم تهیه می گردد و معمولا برای پذیرایی در مراسم مذهبی و جشن ها از آن استفاده می گردد.

طرز تهیه شیرینی کشمشی

شیرینی کشمشی یکی از انواع شیرینی های سنتی ایرانی است که از دیرباز تا به امروز پخته می گردد و هنوز هم هواداران خاص خود را دارد. این شیرینی خوشمزه که به دو صورت نرم و ترد تهیه می گردد، معمولا برای پذیرایی در مراسم مذهبی و جشن ها مورد استفاده قرار می گیرد.

تقریبا همه ما طعم خوب این شیرینی را در کنار چای خوش رنگ خانه مادربزرگ تجربه نموده ایم. اگر خواستار تکرار این تجربه شیرین و دلپذیر در منزل هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا آموزش آسان یک شیرینی کشمشی ترد و خوشمزه را همراه با تمام نکات و فوت و فن های مربوط به آن با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.

آرد سفید قنادی: 1 لیوان

تخم مرغ: 1 عدد

کره: 70 گرم

کشمش قرمز: نصف لیوان

پودر قند: دو سوم لیوان

وانیل: نوک قاشق چایخوری

نکته مهمی که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا زیاد تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.

اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی احساس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این میزان با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.

پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند پودر شده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که توی کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت گردد؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت کوب آن را بکوبید و الک کنید.

کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می نماید. کشمش ها انواعی دارند که برای تهیه شیرینی کشمشی باید از کشمش قرمز پلویی بهره ببرید.

برای تهیه این شیرینی از نیم ساعت قبل کره و تخم مرغ را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند؛ سپس کره نرم شده را توی یک کاسه مناسب بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید. حالا با دور تند همزن حدود سه تا چهار دقیقه کره و پودر قند را هم بزنید تا حجیم و کرم رنگ گردد. بعد تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و باز هم با دور تند به مدت دو دقیقه هم بزنید. حالا همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید.

آرد را الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا در مایه حل گردد و حالت گلوله ای نداشته باشد. در آخر کشمش را به مایه شیرینی اضافه کنید و باز هم بزنید تا به صورت یکنواخت در مایه شیرینی مخلوط گردد.

در مرحله آخر توی سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا داغ گردد. مایه شیرینی را توی قیف بریزید. توجه داشته باشید که سر قیف باید گشاد باشد. اگر قیف در دسترس ندارید می توانید مایه شیرینی را توی کیسه فریزر ضخیم بریزید و نوک آن را قیچی کنید تا شبیه قیف گردد.

حالا قیف را روی سینی فر می گیریم و از مواد به میزان یک گردو روی کاغذ روغنی می گذاریم. به این نکته توجه داشته باشید که شیرینی ها باید از هم فاصله داشته باشند وگرنه در حالت پخت به هم می چسبند. سینی را روی طبقه وسط فر بگذارید و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان بدهید تا شیرینی کشمشی بپزد.

بعد از اینکه شیرینی ها پخت، سینی را از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک گردد؛ سپس شیرینی ها را از کاغذ روغنی جدا کنید و توی ظرف سرو مورد نظر بچینید و با چای میل کنید. نوش جان

منبع: فرادید

به "طرز تهیه شیرینی کشمشی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی کشمشی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید