شیرینی نوروزی با چند قلم مواد ساده
به گزارش وبلاگ هیچکس، شیرینی چنگالی یکی از شیرینی هایی است که می توانید در ایام عید با آن از مهمانان خود پذیرایی کنید. پس این روزها پخت آن در منزل خالی از لطف نیست.
شیرینی چنگالی یکی از شیرینی های نوروزی بسیار ساده و کم خرج است و می توانید با چند قلم مواد به راحتی در خانه تهیه کنید. شیرینی چنگالی به علت استفاده از چنگال برای حالت دادن به خمیر به این نام مشهور شده است. شما می توانید این شیرینی را همچون دیگر شیرینی با فر و بدون فر در تابه دو طرفه به راحتی تهیه کنید. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا طرز تهیه شیرینی چنگالی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی چنگالی
- تخم مرغ 2 عدد
- آرد سفید 1.5 الی 2 پیمانه
- شکر 1/3 پیمانه
- روغن مایع 1/3 پیمانه
- بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
- وانیل نوک قاشق چای خوری
- شکلات تخته ای به مقدار لازم
- پودر پسته یا نارگیل به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی چنگالی
مرحله اول
ابتدا تمام مواد را با پیمانه شیرینی پزی یا یک لیوان فرانسوی مقدار کنید. این خمیر نیازی به استراحت ندارد. آرد را سه بار الک کنید تا سبک گردد. فر را با دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم گردد. برای پخت بدون فر یک تابه دوطرفه روی شعله پخش کن بگذارید تا گرم گردد.
مرحله دوم
در ادامه تخم مرغ ها را به همراه وانیل با همزن دستی بزنید تا تخم مرغ ها از لختگی خارج گردد. می توانید از همزن برقی نیز بهره ببرید. در ادامه شکر را نیز اضافه کنید و مجدد با همزن بزنید تا تخم مرغ ها کرم رنگ شوند. سپس روغن مایع را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یک دست شوند.
مرحله سوم
در ادامه باید مخلوط آرد و بیکینگ پودر را کم کم اضافه نمایید تا یک خمیر یک دست و نرمی به دست بیاید به طوری که وقتی خمیر را گلوله می کنید اصلا ترک نداشته باشد. خمیر باید کاملا نرم باشد. در ادامه از مواد به مقدار گردو بردارید و یک چنگال را داخل آرد بزنید و روی شیرینی قرار دهید.
مرحله چهارم
در ادامه شیرینی های تهیه شده را داخل تابه دوطرفه روی کاغذ روغنی قرار دهید و در آن را ببندید و روی شعله پخش کن بگذارید و 15 دقیقه اجازه دهید تا شیرینی بپزد. برای پخت با فر در دمای 170 درجه به مدت 12 دقیقه بگذارید تا زیر شیرینی کمی تغییر رنگ دهد. در ادامه شکلات را بن ماری کنید و شیرینی را تا نیمه داخل شکلات بزنید و با پودر نارگیل کاور کنید.
نکات مهم برای طرز تهیه شیرینی چنگالی
- خمیر را زیاد نباید ورز دهید وگرنه به روغن می افتد.
- از خمیر باید گلوله های کوچیکی بردارید و کمی با کف دست فشار دهید و بعد چنگال بزنید.
- می توانید از کره یا روغن کاملا جامد بهره ببرید.