چرا باید اپلیکیشن های چراغ قوه را کنار بگذارید؟
به گزارش وبلاگ هیچکس، روزی روزگاری اپلیکیشن های چراغ قوه بسیار کاربردی بودند. اما آن روزها دیگر سپری شده و به همین دلیل دیگر نباید از چنین اپلیکیشن هایی بهره ببرید. باید خاطرنشان کنیم سال ها قبل گوشی های هوشمند از فلش دوربین استفاده نمی کردند و مثلا اپل از سال 2010 برای آیفون 4 به بهره گیری از فلش دوربین روی آورد. حتی بعد از راه یابی فلش به ماژول دوربین گوشی های مختلف، اندروید و iOS در ابتدا از قابلیت نرم افزاری برای فعال سازی چراغ قوه بهره نمی بردند و به همین دلیل اپلیکیشن های چراغ قوه وارد عمل شدند.
اپلیکیشن چراغ قوه چیست؟
در این زمینه باید به دو نوع اپلیکیشن چراغ قوه اشاره کنیم. نوع اول قبل از اینکه فلش دوربین استفاده گردد وجود داشتند و با استفاده از نمایشگر و نشان دادن رنگ سفید، انجام وظیفه می کردند. به لطف همین روش کاربردی و ساده، کاربران در محیط های تاریک از اپلیکیشن های مدنظر بهره می بردند.
نوع دوم این اپلیکیشن ها هم از فلش دوربین استفاده می نمایند. اگرچه این نوع اپلیکیشن ها کار اصلی که انتظار می رود را به خوبی انجام می دهند، اما در رابطه با آن ها نگرانی های مهمی وجود دارد که بسیاری از کاربران از وجودشان خبر ندارند.
مشکل اصلی اپلیکیشن های چراغ قوه
یک اپلیکیشن چراغ قوه فقط برای انجام یک کار طراحی شده است؛ ارائه نور. بعضی از آن ها قابلیت های بیشتری مانند امکان انتخاب رنگ هم ارائه می دهند. اما روی هم رفته اپلیکیشن های بسیار ساده ای هستند و به همین دلیل کاربران به راحتی و بدون هیچگونه نگرانی آن ها را نصب می نمایند. اما واقعیت این است که بسیاری از این اپلیکیشن ها از مجوزهای غیرضروری سوءاستفاده می نمایند. اگرچه این مشکل در اندروید بزرگ تر و جدی تر است، اما حتی در آیفون هم تعدادی اپلیکیشن چراغ قوه مخرب دیده شده است.
در سال 2019، شرکت avast حدود هزار اپلیکیشن چراغ قوه موجود در پلی استور را آنالیز کرد که بیش از یک چهارم آن ها بین 50 تا 77 مجوز را درخواست می کردند. نکته ترسناک قضیه این است که چندین نمونه از این اپلیکیشن ها بیش از 1 میلیون بار دانلود شده بودند. خوشبختانه طی چند سال گذشته هم آیفون و هم اندروید در زمینه مدیریت مجوزها بسیار بهتر شده است.
در رابطه با مجوزهای سیستم عامل ها هم باید بگوییم زمانی که می خواهید از یک ویژگی خاص اپلیکیشن بهره ببرید که تا حالا استفاده نشده، از شما خواسته می گردد مجوز خاصی را برای آن اپلیکیشن را تأیید کنید. در این زمینه مجوزهای زیادی تعریف شده که مثلا می توانیم به دسترسی به تقویم، دوربین، لیست مخاطبین، موقعیت مکانی، میکروفون، پیامک و حافظه داخلی اشاره کنیم. اگرچه دیگر مانند گذشته اپلیکیشن ها نمی توانند به طور گسترده از مجوزها سوءاستفاده نمایند، اما همچنان کاربران باید تا حدی مراقب این موضوع باشند.
در عوض از چه چیزی استفاده کنیم؟
خوشبختانه دیگر هیچ نیازی به استفاده از اپلیکیشن های چراغ قوه ندارید زیرا تمام گوشی های اندرویدی و آیفون ها از ابزار داخلی برای این کار بهره می برند. در آیفون با مراجعه به بخش کنترل سنتر می توانید آیکن مربوط به چراغ قوه را مشاهده کنید که حتی قابلیت تنظیم شدت نور هم ارائه می دهد. در اندروید هم در قسمت تنظیمات سریع به راحتی می توانید فلش دوربین را خاموش و روشن کنید.
گوشی های هوشمند طی سال های گذشته به طور قابل توجهی پیشرفته نموده اند. به همین دلیل بسیاری از مسائل و نیازهایی که از طرف اپلیکیشن های ثالث رفع می شدند، دیگر وجود ندارند. اپلیکیشن های چراغ قوه یادگاری از دوران گذشته هستند و در کل دیگر هیچ دلیلی برای ادامه استفاده از آن ها وجود ندارد.
منبع: How To Geek
منبع: دیجیکالا مگ