قوانین و مقررات هتل های ایران

به گزارش وبلاگ هیچکس، هر هتلی می تواند قانون خاص خود را داشته باشد، اما اصول کلی قوانین تمام هتل های جهان یکی است و مسافران ملزم به رعایت آن ها هستند.

قوانین و مقررات هتل های ایران

به گزارش وبلاگ هیچکس، وقتی تصمیم به رزرو هتل می گیرید، به احتمال زیاد تمام توجه خود را بر امکانات و قیمت اتاق های هتل متمرکز می کنید. در این میان ممکن است فراموش کنید که هتل ها هم قوانین و مقرراتی دارند که نادیده گرفتن آن ها می تواند اقامت شما را با مشکل روبرو کند. هر چند که هر هتلی می تواند قانون خاص خود را داشته باشد، اما اصول کلی وجود دارد که تمام هتل های جهان و هتل آپارتمان ها ملزم به رعایت آن ها هستند. در این مطلب از وبلاگ هیچکس با قوانین و ضوابط هتل ها برای مسافران آشنا می شویم.

ساعت ورود و خروج هتل ها

در بیشتر هتل های جهان و از جمله هتل های ایران، شما باید ساعت 2 بعد از ظهر اتاق خود را تحویل گرفته و در ساعت 12 ظهر نیز آن را تحویل دهید. هر چند که در این زمینه نیز استثنائاتی وجود دارد و بعضی هتل ها ساعت ورود و خروج خود را دارند. پس باید توجه داشته باشید که در هنگام رزرو هتل مورد نظر خود به این ساعت ها توجه کنید؛ مگر اینکه در فهرست امکانات هتل به عبارت پذیرش 24 ساعته برخورد کنید.

اما اگر خارج از ساعات معین شده وارد هتل شده یا از آن خارج شوید، چه اتفاقی می افتد؟ اگر بخواهید زودتر از موعد معین شده به وسیله هتل کار پذیرش و تحویل گرفتن اتاق خود را انجام دهید، باید نخست با پذیرش هماهنگ نموده و سپس 50 درصد هزینه یک شب اقامت کامل در هتل را پرداخت کنید. به این هزینه مازاد که به وسیله مسافر پرداخت می گردد، نیم شارژ می گویند. بگذارید با مثالی این موضوع را بیشتر برایتان روشن کنیم.

فرض کنید که اتاق دو نفره ای را در هتل داریوش کیش به قیمت شبی 652 هزار تومان رزرو نموده اید. قیمت اصلی اتاق 990 هزار تومان بوده که با اعمال تخفیف 652 هزار تومان به شما ارائه می گردد. ساعت ورود و خروج به این هتل به ترتیب 14 و 12 است. پس اگر بخواهید زودتر از موعد در اتاق خود باشید، باید نصف مبلغ اصلی (یعنی 990 هزار تومان و نه 652 هزار تومان) را بپردازید که می گردد به عبارتی 495 هزار تومان!

اگر زمان ورود شما به اتاق تان طوری باشد که هتل مجبور گردد از یک شب قبل آن را برای شما خالی نگه دارد، باید کل هزینه یک شب را بپردازید یا به عبارتی شب قبل را هم رزرو کنید. به علت همین هزینه های نیم شارژ است که معمولا مسافران زمان پروازها یا بلیط قطار خود را طوری برنامه ریزی می نمایند که یا رأس ساعت به هتل برسند یا کمی زودتر رسیده و در شهر گشتی بزنند.

خوشبختانه امروز بسیاری از هتل ها اتاق چمدان دارند و شما می توانید چمدان خود را تحویل داده و تا زمان معین شده به گشت و گذار در اطراف بپردازید یا اینکه در لابی هتل بنشینید و تلویزیون دیدن کنید!

همین قانون در مورد ساعت خروج از هتل هم با اندکی تفاوت وجود دارد. زمان خروج و تحویل اتاق در بیشتر هتل ها ساعت 12 ظهر است؛ اما ممکن است در بعضی هتل ها این ساعت 13 یا حتی 15 هم باشد. در مورد نحوه دریافت نیم شارژ خروج هم هتل ها قوانین خاص خود را دارند. برای مثال ساعت خروج در هتل پارسیان استقلال تهران 12 ظهر است. اگر این زمان تا ساعت 20 شب تمدید گردد، مسافر موظف به پرداخت نیم شارژ بوده و بیشتر از ساعت 20 مشمول پرداخت کل هزینه می گردد.

ساعت تخلیه هتل ها

دریافت مبلغ اضافی از مسافران یا همان نیم شارژ در هتل های مختلف تابع قوانین متفاوتی است. بنابراین توصیه می گردد از قبل در مورد این قوانین اطلاع حاصل کنید. اما ضوابط دیگری هم در مورد رزرو هتل ها وجود دارد که در ادامه مطلب، به آن ها می پردازیم.

حداقل سن رزرو هتل

حداقل سن رزرو هتل در ایران 18 سال تمام است و افراد کمتر از این سن قادر به رزرو هتل نیستند. از آن جایی که مسافران در زمان پذیرش باید مدارک شناسایی شامل کارت ملی، شناسنامه عکس دار، پاسپورت یا ویزا (برای مسافران خارجی) به همراه داشته باشند، پنهان کردن سن واقعی رزرو نماینده به هیچ وجه ممکن نیست.

شرایط پذیرش بچه ها

شرایط پذیرش بچه ها نیز از آن دسته قوانینی است که در هتل ها متغیر است. برای مثال هتل بین المللی تبریز بچه ها تا سن 6 سال را از پرداخت هزینه معاف می نماید؛ در حالی که هتل شهریار تبریز قانون دیگری دارد. به این صورت که نرخ خردسال تا 2 سال رایگان و کودک 7 سال در صورت عدم استفاده از سرویس اضافه موظف به پرداخت هزینه نیم بها است که به صورت حضوری در هتل دریافت می گردد. اما در حالت کلی پذیرش بچه ها زیر 2 سال رایگان بوده و دریافت هزینه بابت اقامت آن ها تخلف به شمار میرود.

شرایط پذیرش زوج ها در هتل

زوج های ایرانی برای اینکه بتوانند سوئیت مشترک رزرو نمایند، باید کارت ملی یا شناسنامه یکی از زوجین را به همراه داشته باشند. در صورت ازدواج موقت نیز همراه داشتن صیغه نامه معتبر الزامی است. علاوه بر این خانم های مجرد که پیش تر قادر به رزرو هتل به تنهایی نبودند، اکنون می توانند با داشتن مدرک شناسایی این کار را انجام دهند.

شرایط لغو رزرو هتل

اگر رزرو هتل خود را به وسیله سایت هیا رزرو هتل انجام می دهید، باید بدانید که وضع شرایط و ضوابط لغو کنسلی در اختیار اقامتگاه است و هر هتل نیز قوانین خاص خود را در این زمینه دارد. بنابراین می توان گفت که شرایط و مبلغ جریمه کنسلی بعد از ثبت این درخواست معین شده و مابقی به حساب مسافر واریز می گردد. اما بر طبق مواد شیوه نامه اجرایی ذخیره اتاق و ابطال آن در واحدهای اقامتی شرایط لغو رزرو به صورت زیر است:

  • اگر متقاضی تا 20 روز قبل از زمان رزرو شده برای استفاده، نسبت به لغو آن اقدام کند، هیچ گونه جریمه ای به وی تعلق نخواهد گرفت.
  • از 20 روز تا 11 روز قبل از ورود مهمان به واحد اقامتی، مبلغ 20 درصد هزینه اقامت یک شب به ازای هر اتاق.
  • از 10 روز تا شش روز قبل از ورود مهمان به واحد اقامتی، مبلغ 30 درصد هزینه اقامت یک شب به ازای هر اتاق.
  • از پنج روز تا 48 ساعت قبل از ورود مهمان به واحد اقامتی، مبلغ 50 درصد هزینه اقامت یک شب به ازای هر اتاق.
  • از 48 ساعت قبل تا زمان ورود مهمان، مبلغ 70 درصد هزینه اقامت یک شب به ازای هر اتاق.

تبصره 1: چنانچه مهمان پس از رزرو و اقامت در هتلی، بنا به هر علتی از ادامه اقامت در هتل منصرف شد، هزینه یک شب اقامت به ازاء هر اتاق محاسبه و از مبلغ پیش پرداخت کسر خواهد شد، به جز موارد خاص با توافق طرفین.

تبصره 2: کاهش تعداد اتاق های رزرو شده به وسیله دفاتر خدمات سیاحتی و جهانگردی تا 48 ساعت قبل از ورود و تا سقف قابل قبول بوده و مشمول جریمه نیست.

امکان لغو رزرو در روزهای شلوغ و با توجه به اطلاع رسانی قبلی وجود ندارد و مسافر نیز نمی تواند ادعایی بابت استرداد مبلغ داشته باشد.

در مواردی خاص و بنا به شرایط هتل، محتمل است که یک رزرو حتی بعد از تایید نهایی قابل واگذاری به مسافر نباشد.

منبع: دنیای سفر

به "قوانین و مقررات هتل های ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قوانین و مقررات هتل های ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید