طرز تهیه باقلوا تبریزی، خوشمزه و دلچسب
به گزارش وبلاگ هیچکس، طرز تهیه باقلوای تبریز را در این مطلب برای شما شرح می دهیم . باقلوا شیرینی معروفی نه تنها در ایران بلکه در کشورهای عربی و آسیای میانه، قفقاز، قبرس و برخی منطقه ها روسیه می باشد.
گفتنی است که این شیرینی خوشمزه و دلچسب، در ایران به اشکال مختلفی همچون لوله ای، مربعی و لوزی تهیه می شود. این شیرینی، سوغاتی معروف شهرهایی همچون یزد، تبریز و قزوین است.
مواد لازم باقلوای تبریز
خمیر ورقه ای آرد: 15 ورقه.
گردو: نصف پیمانه.
کره ذوب شده: یک چهارم پیمانه.
پودر پسته و نارگیل: مقداری(جهت تزیین).
ترکیبات شهد:
گلاب: یک چهارم پیمانه.
آب: یک پیمانه.
شکر: 2 پیمانه.
هل ساییده شده: یک هشتم قاشق سوپ خوری(اختکمک).
زعفران: یک هشتم قاشق سوپ خوری(اختکمک).
آبلیموی تازه: یک تا دو قطره(اختکمک).
دستور پخت باقلوای تبریز
برای شروع کار فر را بر روی دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. کف و دیواره های قالبی به اندازه 33×23 را با کره چرب کنید. سپس، ورقه های خمیر را از یکدیگر جدا کرده و روی آن ها را برای جلوگیری از خشک شدن در مجاورت هوا بپوشانید. یکی از ورقه ها را به اندازه قالب تا کرده و آن را داخلش قرار دهید.
بعد، روی آن را کره مالیده و این کار را تا قرار گرفتن 4 لایه خمیر در قالب ادامه دهید. دو تا سه قاشق سوپ خوری از پودر گردو را روی آن ها پاشیده و این کار را دو بار دیگر تکرار کنید. روی آخرین لایه از گردوها را با ورقه دیگری پوشانده و کره بمالید.
این کار را تا تمام شدن همه لایه ها ادامه دهید. به کمک چاقوی تیزی شیرینی را به اشکال مربعی یا لوزی در قالب برش دهید. سپس، باقلوا را تا زمان طلایی شدن درون فر قرار داده و در همین حین شهد آن ها را آماده کنید.
برای تهیه شهد، ابتدا شکر و آب را تا زمان حل شدن کامل شکر بجوشانید. سپس، زعفران را در 2 قاشق سوپ خوری آب داغ حل کرده و به مواد اضافه کنید. هل ساییده را داخل مواد ریخته و به مدت 15 دقیقه بجوشانید تا قوام بیاید. در آخر گلاب را اضافه کرده و بعد از یک دقیقه شعله را خاموش کنید.
سپس، دو قطره آبلیموی تازه در درونش ریخته و اجازه دهید تا کاملاٌ خنک شود. باقلوا را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن شهد را فوراٌ بر روی آن بریزید. در خاتمه، شیرینی را با پودر نارگیل یا پسته تزیین کرده و تا زمان سرد شدن درون ظرف دربسته قرار ندهید.
منبع: گردشبان