طرز تهیه وافل بدون دستگاه در خانه و راحت و آسان
به گزارش وبلاگ هیچکس، در مطالب پیشین کتاب کاله گفتیم که وافل چیست و طرز تهیه وافل را با دستگاه و بدون دستگاه هم بیان کردیم. گفتیم که وافل، نوعی پنکیک طلایی رنگ و پنجره ای شکل است که بیرون آن ترد اما داخل آن پف نموده و نرم است. با توجه به طعم متعادل آن می توانید آن را شیرین یا شور تهیه کنید. با وجود این که تهیه وافل بسیار ساده است اما ممکن است دستگاه وافل ساز نداشته باشید و بخواهید طرز تهیه وافل خانگی بدون دستگاه را یاد بگیرید. برای همین در این مطلب سعی داریم طرز تهیه وافل بدون دستگاه را آموزش دهیم تا کسانی که وافل ساز ندارند هم بتوانند از این وعده دلچسب بهره ببرند.
مواد لازم در طرز تهیه وافل بدون دستگاه
- آرد گندم یک پیمانه
- نشاسته ذرت یک چهارم پیمانه
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- جوش شیرین یک چهارم قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- شیر (از هر نوع) یک پیمانه
- روغن مایع (از هر نوع) یک چهارم پیمانه
- وانیل میزان بسیار کم
ابزارها و وسایل مورد نیاز در طرز تهیه وافل خانگی بدون دستگاه
یکی از گزینه هایی که برای آشنایی با طرز تهیه وافل بدون وافل ساز در اختیار دارید، تابه گریل و ساندویچ ساز است. با این دو ابزار، به راحتی می توانید طرز تهیه وافل خانگی بدون وافل ساز را یاد بگیرید یا حتی به دیگران نیز آموزش دهید. البته توجه داشته باشید که علاوه بر تابه یا ساندویچ ساز، به دو ظرف بزرگ، همزن و قلم موی سیلیکونی نیز نیاز دارید.
طرز تهیه وافل بدون دستگاه
1. اضافه کردن مواد خشک به ظرف
تمامی مواد خشک به غیر از جوش شیرین را داخل ظرف بریزید. جوش شیرین را در مرحله آخر و نزدیک زمان پخت اضافه می کنیم تا تاثیر آن کاهش پیدا نکند.
اگر تمایل داشته باشید، در این مرحله می توانید کمی پودر دارچین هم به مواد داخل ظرف اضافه کنید. بعد از اضافه کردن همه مواد، آن ها را الک کنید. الک کردن مواد خشک از گلوله شدن آن ها در زمان آماده سازی جلوگیری می نماید. همه موارد با همزن به گونه ای هم بزنید که به صورت یکنواخت پخش شوند.
2. اضافه کردن مواد مایع به ظرف دوم
تمامی مواد مایع را به ظرف دوم اضافه کنید. ازجمله مراحل مهم در طرز تهیه وافل بدون دستگاه این است که مواد مایع را به خوبی هم بزنید. خمیر ایجاد شده نباید خیلی شل یا سفت باشد اما باید آن را سفت تر از خمیر پنکیک درست کنید.
3. اضافه کردن مواد مایع به ظرف اول
خمیر اولیه مرحله قبل را به ظرف مواد جامد اضافه کنید. مخلوط را تا جایی هم بزنید که همه مواد، بافتی یکدست پیدا نمایند و در این مرحله، جوش شیرین را نیز اضافه کنید.
4. استراحت خمیر
خمیر تهیه شده را به مدت 5 دقیقه استراحت دهید. همانطور که نباید از خمیر کهنه برای تهیه وافل استفاده کنیم، خمیر را نیز نباید بی درنگ بعد از تهیه به ظرف اضافه کنیم. اگر چند دقیقه به خمیر استراحت بدهید، وافل هایی پف نموده خواهید داشت.
5. چرب کردن تابه
همان طور که پیش تر گفته شد، می توانیم به جای وافل ساز، از تابه گریل یا ساندویچ ساز نیز استفاده کنیم. در این مرحله باید تابه یا ساندویچ ساز خود را با روغن یا کره چرب کنید. البته اگر ظرف شما نچسب باشد، نیازی به چرب کردن ظرف نیست.
قبل از آغاز به پخت وافل ها، ساندویچ ساز یا تابه گریل را به مدت چند دقیقه گرم کنید. گرم کردن در این مرحله باعث می گردد تا پخت وافل ها به شکل صحیحی انجام گردد. در این مرحله و بعد از استراحت خمیر و گرم شدن تابه، خمیر را به آرامی داخل تابه بریزید. سعی کنید خمیر را در اطراف ظرف به یک میزان پخش کنید تا وافل هایی یک میزان داشته باشید.
6. پخت وافل
در هفتمین مرحله از طرز تهیه وافل بدون دستگاه باید کمی صبر کنیم تا پخت وافل تکمیل گردد. معمولا زمانی را بین 5 تا 8 دقیقه برای پخت وافل در نظر می گیرند. بسته به نوع حرارتی که برای ساندویچ ساز یا تابه استفاده نموده اید، این زمان متفاوت خواهد بود. به همین علت، بهتر است ابتدا همه خمیر را داخل تابه نریزید. چند وافل (بین 1 تا 3 عدد) را برای آزمایش کردن داخل تابه بریزید تا دما و زمان پخت آن تعیین گردد. با این کار، زمان دقیق پخت وافل تعیین می گردد و می توانید از آن برای پخت مواد به جای مانده استفاده کنید.
اگر از تابع گریل به جای ساندویچ ساز استفاده می کنید، باید بعد از 2 تا 3 دقیقه، وافل ها را برگردانید تا روی دیگر آن ها بپزد.
زمانی که همه وافل ها آماده شدند، کمی بیشتر آن ها را روی حرارت حفظ کنید. با این کار، سطح بیرونی وافل، ترد می گردد اما این کار را با احتیاط انجام دهید چراکه ممکن است وافل شما بسوزد یا خشک گردد.
7. اضافه کردن سس روی وافل
تا اینجا به خوبی با طرز تهیه وافل بدون دستگاه آشنا شدید. در مرحله آخر، وافل های شما آماده شده اند و می توانید به آن ها سس شکلات یا سس های مورد علاقه خودتان را به آن ها اضافه کنید که قبلا در کتاب کاله، طرز تهیه سس توت فرنگی و طرز تهیه وافل بیسکوییتی با بستنی را آموزش داده ایم.
مقایسه بین وافل ساز، ساندویچ ساز و تابه گریل
بی شک، ساندویچ ساز و وافل ساز، هردو شباهت های زیادی به یکدیگر دارند چراکه هردو به صورت دربسته وجود دارند. به همین علت است که نتیجه ای که از پخت وافل با ساندویچ ساز می گیریم، مشابه با وافل ساز است، یعنی وافل ما، از داخل، بافتی نرم و پف نموده دارد و بیرون آن، ترد است.
اگر از تابه گریل استفاده کنید، ظاهر وافل شما قدری با ظاهر اصلی آن متفاوت خواهد بود اما هرسه این وافل ها خوشمزه و دلچسب هستند. تصویر زیر، وافل تهیه شده در تابه گریل را نشان می دهد.
نکات مهم در طرز تهیه وافل
تا اینجا طرز تهیه وافل بدون دستگاه را یاد گرفتیم. اما برای تهیه وافل خوشمزه، باید نکات مهمی را بلد باشیم تا با استفاده از آن ها، در نهایت وافل خوشمزه ای را برای خودمان یا دیگران تهیه کنیم.
اگر وافلی که تهیه نموده اید، کمی تر یا سفت باشد، به احتمال زیاد، جایی اشتباه نموده اید. فارغ از نوع دستور پختی که استفاده نموده اید، بهره گیری از اصولی که در ادامه آورده شده اند باعث می گردد که در نهایت، وافل هایی داشته باشید که از بیرون، ترد و از داخل، پف نموده و نرم باشند.
روغن وافل
وافلی خوب است که روغن آن زیاد باشد. شاید باور نکنید اما اگر برای این کار از روغن مایع استفاده کنید، نتیجه بهتری نسبت به کره می گیرید. هرقدر خمیر نهایی چربی کمتری داشته باشد، وافل تردتری خواهید داشت. البته باید به این نکته اشاره کنیم که کره، طعم بهتری به وافل می دهد.
استفاده از سه ظرف برای تهیه وافل
در بسیاری از دستورهای پخت ازجمله همین طرز تهیه وافل بدون دستگاه که پیش تر آنالیز کردیم، از 2 ظرف برای وافل استفاده می کنیم. اما بهتر است ظرف سومی را هم در اینجا داشته باشیم. در لیست زیر، به این ظرف ها اشاره نموده ایم.
- یک ظرف برای مواد مایع (شامل زرده تخم مرغ)
- یک ظرف برای مواد خشک
- یک ظرف برای سفیده تخم مرغ و شکر
زدن سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ و شکر را آن قدر هم بزنید تا کاملا سفت شوند. در حقیقت، می خواهیم نوعی خامه زده شده درست کنیم. به همین علت باید تا جایی که می توانید، این ترکیب را هم بزنید. دلایل مختلفی برای این کار وجود دارند. نه تنها شکر نقش پایدار نماینده دارد و سفیده تخم مرغ، خیلی سریع حل نمی گردد بلکه شکر نوعی اصطکاک بوجود می آورد که آن را نرم می نماید و اجازه می دهد در مراحل بعدی، استفاده از این ترکیب و انتقال آن ساده تر گردد. در نهایت، همه هوایی که به هنگام هم زدن این ترکیب، وارد آن می کنید، سبب بهتر پف کردن وافل می گردد.
استفاده از نشاسته ذرت
همان طور که در طرز تهیه وافل خانگی بدون دستگاه بیان کردیم، اگر برای تهیه وافل از کمی نشاسته ذرت یاری بگیرید، مانع از خیس ماندن وافل در انتهای کار می گردد.
استفاده از جوش شیرین و بیکینگ پودر
سوالی که معمولا در طرز تهیه وافل بدون دستگاه یا با دستگاه بیان می گردد این است که از جوش شیرین یا بیکینگ پودر، کدامیک استفاده کنیم. هردو این مواد نوعی مخمر هستند و سبب می شوند خمیر نهایی، پف کند. این که از کدام مخمر استفاده کنید، سیلقه شماست. جوش شیرین، طعمی ترش به آن می دهد و بیکینگ پودر، با مصرف این ماده ترش، پف بهتری ایجاد می نماید.
گرم کردن دستگاه یا تابه
زمانی که مشغول هم زدن خمیر هستید بهتر است که دستگاه را نیز برای مدت ده دقیقه گرم کنید. با گرم کردن تابه و چرب کردن آن قبل از ریختن خمیر، وافل هایی با پخت و بافت مناسب خواهید داشت.
سوالات متداول در طرز تهیه وافل بدون دستگاه
حالا که نکات مهم در تهیه وافل را بیان کردیم، در ادامه می خواهیم به بعضی از سوالات متداول پیرامون طرز تهیه وافل بپردازیم.
برترین راه برای گرم کردن وافل چیست؟
پیشنهاد می کنیم وافل را دقیقا بعد از پخت مصرف کنید که برترین طعم را داشته باشد. اما برای گرم کردن وافل بهتر است از فر یا توستر (آون توستر) استفاده کنید. البته از مایکروفر هم می توانید برای گرم کردن وافل استفاده کنید اما استفاده از فر، بافت و طعم بهتری را نتیجه می دهد. فر را از قبل با دمایی بین 180 تا 200 درجه فارنهایت گرم کنید و وافل ها را برای 2 تا 4 دقیقه داخل آن قرار دهید. اگر از وافل منجمد استفاده می کنید، این زمان را دو برابر کنید.
آیا می توان برای صبحانه از وافل استفاده کرد؟
بله. علاوه بر این، اگر معده حساسی دارید می توانید طرز تهیه وافل غلات را یاد بگیرید. بعلاوه، برای آغاز یک روز پرانرژی می توانید طرز تهیه وافل سیب زمینی را یاد بگیرید. از وافل حتی در میان وعده هم می توانید استفاده کنید. اگر رژیم کم کالری دارید، طرز تهیه وافل فلافل گیاهی را یاد بگیرید و در رژیم غذایی خود از آن استفاده کنید.
منبع: کتاب کاله