فواید مصرف نان سبوس دار

به گزارش وبلاگ هیچکس، نان سبوس دار نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار است.

فواید مصرف نان سبوس دار

مریم مهارت رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: نان غذای غالب مردم محسوب می شود و بخش عمده ای از نیاز های انرژی و پروتئین بدن را تامین می نماید، بنابراین شناخت بهترین نوع نان اهمیت بسزایی دارد.

او ادامه داد: بررسی های اجرا شده در ایران نشان داده است که مردم نان سبوس دار را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می کنند. این در حالی است که نان سبوس دار (مانند سنگک) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید (مانند لواش) از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار است.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز افزود: طی سالیان گذشته، دانشگاه علوم پزشکی شیراز اقدامات بسکمک برای افزایش میزان سبوس نان و فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در بین مردم، با هدف افزایش مصرف نان سبوس دار در سطح استان فارس انجام داده است.

او شرح داد: نان هایی که با آرد سبوس دار تهیه شده است، رنگ تیره تری دارد و مردم باید بدانند که تغییر رنگ در این نوع نان، به دلیل افت کیفیت آن نیست؛ بلکه به دلیل بالا رفتن درصد سبوس موجود در آن اتفاق می افتد.

مهارت اظهار داشت: سبوس گندم سرشار از فیبر و ویتامین های گروه B، منیزیم، سلنیوم و روی است. تحقیقات بسکمک نشان داده است مصرف نان سبوس دار به پیشگیری و درمان بسکمک از بیماری ها از جمله چاقی، دیابت و بیماری های قلبی عروقی، کمک می نماید.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: غلات سبوس دار بیشتر از غـلات سبوس گیری شده، در دسـتگاه گوارش می ماند و احساس سیری بیشتری به فرد می دهـد که می تواند در کنترل وزن و پیشگیری از چاقی موثر باشد.

او شرح داد: سبوس گندم جزو فیبر های غذایی نامحلول است که در جلوگیری از یبوست و سایر بیماری های روده بزرگ تاثیر زیادی دارد.

مهارت اظهار داشت: فیبر موجود در سبوس با اتصال به اسید های صفراوی یا چربی ها از جذب کلسترول و چربی مواد غذایی جلوگیری می نماید که این امر باعث کاهش چربی خون شده و به طور غیر مستقیم از بروز بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می نماید.

او ادامه داد: مصرف نان های سبوس دار در مقایسه با نان های سفید به آهستگی قند خون را بالا می برد و در نتیجه می تواند به کنترل قند خون و پیشگیری از ابتلا به دیابت کمک کند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز افزود: سبوس جزو مواد غذایی مطلوب برای باکتری های مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام می کند و سیستم ایمنی بدن را فعال می کند.

او گفت: نان سبوس دار سرشار از منیزیم است که برای عملکرد ماهیچه ها و سیستم عصبی اهمیت دارد و موجب تقویت استخوان ها و سیستم ایمنی بدن می شود.

مهارت افزود: آهن، اسید فولیک و سایر مواد مغذی موجود در نان سبوس دار به بهبود رشد جسمی و ذهنی بچه ها کمک می نماید.

وبلاگ هیچکس فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "فواید مصرف نان سبوس دار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید مصرف نان سبوس دار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید