دلیل سرد بودن دست ها چیست؟
به گزارش وبلاگ هیچکس، دلیل سرد شدن دست ها چیست؟ چرا دست هایم همواره سرد است؟ در پاسخ به این پرسش ابتدا باید گفت سرد شدن دست ها در شرایطی که آب و هوای محیط در دمای پایینی قرار گرفته است، یک پدیده معمول است.
ولی در حالتی که حتی دما گرم بوده یا آب و هوا به صورت معتدل باشد، رخ دادن این اتفاق مشکوک بوده و بایستی ریشه یابی گردد. در این مقاله می خواهیم با تشریح این مشکل، به آنالیز علل و بعضی راه حل ها در رفع آن بپردازیم.
سرد شدن دست ها
دلیل سرد شدن دست ها چیست؟ سردی دست ها، یکی از مسائلی است که حتی زمانی که در یک محیط با دمای پایین نیز قرار ندارید، ممکن است رخ دهد. در این حالت ابتدا باید گفت سردی دست بخشی از واکنش طبیعی است که بدن برای تنظیم دمای خود انجام می دهد.
این اتفاق می تواند تنها در صورتی که دستان شما همواره به این شرایط قرار می گیرند، یک زنگ خطر یا هشدار باشد. از جمله مسائلی که معمولا می توان به عنوان دلیل سرد شدن دست ها خاطرنشان کرد، باید به بیماری های اعصاب، آسیب بافت دست و انگشتان، گردش خون و ... اشاره کرد.
هچنین ضروری است در شرایط مختلف به این شرایط توجه کنید. به عنوان مثال داشتن این نشانه ها در زمانی که دست در معرض هوای بسیار سرد قرار گرفته است، می تواند همراه با یخ زدگی نیز باشد.
از جمله علائم دیگری که در کنار یافتن دلیل سرد شدن دست ها، مهم است که آن ها را نیز در نظر بگیرید می توان گفت:
بی حسی و سوزش
سرد شدن پا و انگشتان آن
زخم های باز و تاول
تغییرات رنگ پوست از جمله آبی و سفید شدن آن
سفت شدن یا سخت شدن پوست
حال در ادامه با ما باشید تا به آنالیز دلیل سرد شدن دست ها بپردازیم.
دلیل سرد شدن دست ها چیست؟
گفتیم که دلیل سرد شدن دست ها می تواند برحسب شرایط شما متفاوت باشد. در بعضی موارد این موضوع یک واکنش طبیعی به دمای محیط یا تنظیم دمای بدن است. اما ممکن است بعضی از افراد در کنار آن نشانه هایی داشته باشند، مسائل پس زمینه ای دارند و یا غیره.
در ادامه می خواهیم به آنالیز مواردی که می توان آن ها را دلیل سرد شدن دست ها خاطرنشان کرد، بپردازیم که عبارتند از:
کم خونی: یکی از موارد مهم در ریشه یابی و دلیل سرد شدن دست ها، کمبود هموگلوبین است که نقش انتقال اکسیژن را برعهده دارد. در این حالت کم خونی می تواند منجر به سرد شدن این قسمت از بدن شده و نیز با علائم دیگری نیز همراه باشد.
از جمله خستگی، سردرد، سرگیجه، پوست رنگ بپریده، احساس ضعف و غیره. از سوی دیگر کم خونی می تواند ناشی از مسائل متفاوتی باشد از جمله از دست دادن خون در دوران قاعدگی، خونریزی، اختلالات گوارشی یا سرطان و ... که باعث می گردد تا شما به طور جداگانه به حل آن بپردازید.
فشار خون پایین: مورد دیگری که می توان آن را در فهرست دلیل سرد شدن دست ها خاطرنشان کرد، پایین بودن فشار خون است. این مشکل خود می تواند دلایل پس زمینه ای مختلفی داشته باشد. از جمله کم آبی بدن، اختلالات درون غددی، عوارض بعضی دارو ها و غیره. عدم خونرسانی صحیح به وسیله اندام های بدن در این شرایط، خود عاملی است که منجر به سرد شدن انگشتان دست شما خواهد شد.
اگر در کنار داشتن این شرایط، علائمی مانند تهوع، تاری دید، ضعف و گیجی و نیز خستگی دارید، بهتر است به یک فوق تخصص فشار خون مراجعه نمایید.
بورگر: یکی دیگر از احتمالاتی که می تواند در زمینه سرد شدن دست ها رخ دهد، آن است که رگ های خونی دست و پا ملتهب شده و یا حتی مسدود شوند. در این حالت است ممکن است مسائلی از جمله قانقاریا، تخریب بافت پوست، عفونت و ... رخ دهند.
دیگر موارد مهم در دلیل سرد شدن دست ها
در ادامه آنالیز فهرست علل سرد شدن دست ها، بعلاوه موارد دیگری را نیز می توان خاطرنشان کرد که از جمله آن ها باید گفت:
سرمازدگی: یخ زدن دست ها و یا سرد شدن آن از دیگر نشانه هایی است که می توان آن را به دلیل سرمازدگی دانست. در این حالت فرد می تواند در دمای پایین قرار گیرد و پوست را چندین بار دچار این مشکل کند. به این مورد توجه کنید که در صورت پیشرفت سرمازدگی، می توان احتمال آسیب به ماهیچه ها و بافت پوست را نیز در نظر داشت که تا استخوان ها نیز پیش می رود. مسائل دیگری که با وقوع سرمازدگی در بدن شما رخ می دهند، عبارتند از بیماری رینود، ضعف سیستم گردش خون در دست و غیره.
لوپوس: یک مشکل خود ایمنی در بدن است که می تواند منجر به التهاب شده و سیستم بدن براثر آن به بافت ها و اعضای بدن حمله کند.
کم کاری تیروئید: از دیگر عللی که برای این مشکل ذکر شده است، می بایست به کم کاری تیروئید اشاره کرد که می تواند تحمل سرما را برای افراد سخت تر کند. این مشکل بعلاوه با کسالت های دیگری که ممکن است فرد داشته باشد اعم از آرتریت، لوپوس، سندرم شوگرن ارتباط خواهد داشت.
استرس و اضطراب: استرس یکی از مسائل بسیار مهم برای جامعه کنونی است که می تواند حالات نامناسبی را برای بدن شما ایجاد کند. از جمله قرار گرفتن بدن در حالت گریز، نوسانات آدرنالین و غیره. این موارد باعث می شوند تا سلول های خونی اندام های پایانی منقبض شده و انگشتان و دست ها سرد گردند.
راه های پیشگیری
با آنالیز موارد مختلفی که در بخش دلیل سرد شدن دست ها بیان شد، حال می خواهیم به ارائه راه حل هایی بپردازیم که می توانند در جلوگیری از این مشکل یاری نمایند. با این حال توصیه ما در آنالیز و ارزیابی همه بیماری ها آن است که از یک پزشک متخصص بهره ببرید و با ریشه یابی مشکل، برترین درمان را در کمترین زمان ممکن انجام دهید.
آهن: یکی از راه حل هایی که توصیه می گردد تا دلیل سرد شدن دست ها رفع گردد، مصرف خوراکی هایی است که دارای ماده آهن هستند. در این حالت می توان مشکل کم خونی را تا حدی پیشگیری کرد تا سرد شدن دست ها رفع شوند.
پوشش کافی: همانطور که گفتیم، ممکن است دست ها به خاطر آب و هوای محیط دچار سردی همیشگی باشند. در این حالت می توان یکی از برترین راه حل ها را پوشیدن دستکش و یا البسه کافی دانست تا از شدت آن کاسته شده و کمتر اذیت نماینده باشد.
جبران ویتامین B 12: یکی از مواردی که در فهرست دلیل سرد شدن دست ها مهم هستند، کمبود ویتامین بی 12 گزارش شده است. در این حالت کاهش این مشکل می تواند منجر به حس گزگز در دست و پا ها گردد و برای رفع آن می توان به مواد غذایی مختلفی اشاره کرد. از جمله گوشت، تخم مرغ، محصولات لبنی، ماهی و غیره. این نوع روش پیشگیری به خصوص برای کسانی که گیاه خوار هستند بسیار یاری نماینده خواهد بود.
کاهش داروها: دارو ها یکی از عللی هستند که منجر به سردی دست می شوند. چراکه عوارض جانبی آن ها می تواند عروق خونی را منقبض نموده و موجب مسائلی اعم از رینولد و یا سردی دست گردد؛ بنابراین بهتر است برای تجویز دارو های خود و آنالیز عوارضی که دارند، حتما از یک متخصص مشورت بگیرید.
راه های درمان
حال که به آنالیز دلیل سرد شدن دست ها پرداختیم و با این قضیه بیشتر آشنا شدیم، باید در پی راه حل های درمان آن باشیم. در این صورت شما می توانید ابتدا به یک دکتر عمومی مراجعه نموده و از او بخواهید با معاینه اولیه، شما را به یک متخصص ارجاع دهد.
به طور معمول دکتری که برای این مشکل می تواند انتخاب مناسبی باشد، یک متخصص داخلی است. در این حالت فرد می تواند با آنالیز دلیل سرد شدن دست ها، مسائلی که در خون رسانی و یا رگ ها وجود دارند، سابقه بیماری های شما مشکل را به طور دقیق تر تشخیص دهد.
مجموعه راه حل های درمانی برای این مشکل به طور معمول به دو دسته تقسیم می شوند. یا پزشک با یکسری داروها، کوشش می نماید تا مسائل پس زمینه ای که منجر به این بیماری شده است، که بخشی از آن ها در ادامه بیان شد، را رفع کند. از سوی دیگر ممکن است توصیه هایی برای تغییر سبک زندگی شما ارائه گردد که به تدریج می تواند در بهبود علائمی که این مسائل را به وجود می آورند بسیار مناسب باشد.
منبع: رویداد 24
منبع: فرارو