طرز تهیه سیب زمینی تنوری در فر سالم و خوشمزه
به گزارش وبلاگ هیچکس، سیب زمینی تنوری در فر یکی از غذاهای پرطرفدار در دنیاست که به راحتی درست می گردد. سیب زمینی تنوری غذایی سالم و مغذی است که معمولا همراه با سبزیجات بخارپز به عنوان میان وعده خورده می گردد یا در کنار غذای اصلی قرار می گیرد.
وبلاگ هیچکس | سرویس آشپزی - آیا اخیرا به پیش غذای رستوران ها و فست فودها دقت نموده اید؟ سیب زمینی تنوری یکی از راحت ترین و ابتدایی ترین انواع غذای ساده با سیب زمینی و اغلب به عنوان میان وعده یا مورد استفاده قرار می گیرد. طرز تهیه سیب زمینی در فر به شکل تنوری سخت نیست و با کمترین مواد موجود در منزل یعنی کمی روغن، نمک و فلفل امکان پذیر است. در مقالات قبلی طرز تهیه سیب زمینی تنوری در قابلمه و سیب زمینی آکاردئونی آموزش داده شد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه سیب زمینی تنوری در فر را شرح دهیم.
طرز تهیه سیب زمینی تنوری در فر با فویل
زمان آماده سازی: 10 دقیقه
زمان پخت: 1 ساعت
مناسب برای: 6 نفر
مواد لازم | |
سیب زمینی | 6 عدد |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
کره | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- درجه فر را روی حرارت 450 درجه فارنهایت یا 225 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و تا گرم شدن فر مشغول آماده کردن سیب زمینی ها شوید.
- سیب زمینی ها را با برس بشویید تا سطح آن ها کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی گردد. چون اغلب سیب زمینی تنوری را با پوست می خورند، تمیز شستن پوست آن اهمیت دارد.
- پوست سیب زمینی ها را با روغن زیتون کاملا چرب کنید.
- این کار را می توانید با دست انجام دهید یا از برس بهره ببرید.
- روی سیب زمینی ها کمی نمک و فلفل سیاه بپاشید.
- با چنگال روی سطح سیب زمینی ها چند سوراخ ایجاد کنید. سوراخ کردن به خروج بخار از عمق سیب زمینی تنوری یاری می نماید.
- سینی فر را با فویل بپوشانید، سیب زمینی ها را روی فویل بچینید و به مدت 50 تا 60 دقیقه در فر قرار دهید تا پخته شوند.
- یا سیب زمینی ها را مستقیما روی توری فر قرار دهید و درب فر را ببندید. در این مورد هم حدودا 50 تا 60 دقیقه طول می کشد تا سیب زمینی ها پخته شوند.
- در این فاصله هر 20 دقیقه یک بار پخته شدن سیب زمینی ها را تست کنید. برای این منظور یک چنگال را در سیب زمینی ها فرو کنید، پوست سیب زمینی پخته، خشک و داخل آن کاملا نرم است.
- سیب زمینی ها را پس از پختن از فر خارج کنید و تا داغ هستند با چاقو، یک برش وسط هر یک ایجاد کنید.
- سیب زمینی تنوری را بین انگشت شست و اشاره بگیرید و به سمت داخل کمی فشار دهید تا له گردد و بخار داخل آن خارج شده و سریع تر خنک گردد.
- سیب زمینی تنوری را به صورت داغ با کره، خامه ترش، پنیر رنده شده، نمک و فلفل سیاه، چیلی، کلم بروکلی بخارپز، قارچ سرخ شده یا هر نوع سبزیجات و سس دلخواه سرو کنید.
چند نکته در خصوص تهیه سیب زمینی تنوری در فر
- برای کاهش زمان پخت می توانید قبل از پختن سیب زمینی در فر، به مدت 4-3 دقیقه در مایکروفر بگذارید و سپس در فر قرار دهید.
- برای اینکه پوست سیب زمینی ها خشک نگردد و صاف بماند می توانید سیب زمینی ها را در فویل بپیچید و سپس در فر قرار دهید تا پخته شوند.
- برای دست یافتن به طعم واقعی سیب زمینی، بهتر است سیب زمینی تازه بخرید و بلافاصله پس از خرید مصرف کنید.
- از خرید سیب زمینی های جوانه زده و سبز شده خودداری کنید، زیرا بر اثر مجاورت بیش از حد با نور، طعم آن ها تلخ شده و حاوی سم گلایکوآلکالوید هستند.
بیشتر بدانید
سیب زمینی یکی از معروف ترین منابع غذایی در همه قاره هاست و عظیم ترین مصرف کنندگان آن روسیه، لهستان و آلمان هستند. انواع سیب زمینی به سبب مغذی و مقوی بودن آن ها و نیز خواص درمانی، بسیار مشهورند. ایتالیایی ها معتقد بودند اگر جراحت یا زخمی در سطح بدن ایجاد گردد، با مالیدن پوست سیب زمینی پخته بر آن ناحیه، زخم بهبود خواهد یافت. هر چند این مساله در طول زمان ثابت نشده، ولی میزان مغذی بودن این گیاه غده ای، بی چون و چرا پذیرفته شده است. یک سیب زمینی متوسط که حدود 100 گرم وزن دارد، دارای 86 کیلوکالری، مقدار زیادی کربوهیدرات، ویتامین های B و C، فیبر و مقدار کمی پروتئین می باشد. همچنین دارای مقداری املاح معدنی از جمله کلسیم، پتاسیم، آهن و ید است. میزان کالری سیب زمینی در شکل های مختلف را نیز می توانید در وبلاگ هیچکس بخوانید.
همراهان عزیز وبلاگ هیچکس؛ شما می توانید طرز تهیه سیب زمینی تنوری شکم پر و طرز تهیه سیب زمینی و پنیر پیتزا بدون فر و با فر یا ماکروفر را نیز بیاموزید و در صورتی که این غذاها را تهیه کردید برای ما بنویسید که آیا راضی بودید یا خیر؟ همچنین در صورتی که نکات ارزشمند دیگری برای پخت سیب تنوری می شناسید آن را با ما و خوانندگان در میان بگذارید
منبع: setare.com