به این دلایل مهم هر روز دارچین بخورید
به گزارش وبلاگ هیچکس، دارچین یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین ادویه های روی کره زمین است و برای کاهش سردی و گرم شدن بدن و هضم موثر غذا مفید است؛ ضمن اینکه مفرح و شادی بخش است.
به گزارش همشهری آنلاین، ادویه ها منبع اصلی عطر و طعم در غذا هستند و به علت خاصیت آنتی اکسیدانی بالای آنها به عنوان دارو نقش فعالی دارند. ارزش دارویی ادویه ها در درمان بیماری های مختلف مانند سرطان، تب، مالاریا، معده، حالت تهوع و موارد دیگر به اثبات رسیده است.
دارچین یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین ادویه های روی کره زمین است. از خواص دارچین می توان به این اشاره نمود که عوامل خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد و دارای بسیاری از فواید قابل توجه دیگر است که در ادامه به آنها می پردازیم.
طبع دارچین
طبع دارچین گرم و خشک است؛ به همین علت نیز به صورت چاشنی در غذاها و خوراکی های مردم ایران استفاده می گردد.
خواص دارچین
دارچین مانند زنجبیل، میخک و جوز هندی دارای خاصیت گرم کننده است. یکی از خواص دارچین این است که جریان خون را افزایش می دهد و دمای بدن را بالا می برد.
ترکیبات موجود در دارچین مانع از ایجاد پروتئین تاو در مغز می شوند که یکی از علل بیماری آلزایمر است. دارچین به محافظت از نورون ها یاری می نماید، سطح عصبی را بهبود می بخشد و عملکرد حرکتی در بیماران مبتلا به پارکینسون را بهبود می بخشد. علاوه بر این، به هضم غذا یاری می نماید و برای درمان زخم معده و گاز روده مفید است.
دارچین عمدتا به عنوان چاشنی معطر و اضافه نمودنی طعم دهنده در طیف گسترده ای از غذاهای شیرین و خوش طعم، غلات صبحانه، غذاهای سبک، چای و غذاهای سنتی استفاده می گردد.
چوب دارچین، نشاط آور و ضد مسمومیت
در خصوص فواید دارچین می دانیم کلسیم و پتاسیم موجود در شیر به کاهش فشار خون یاری می نماید. در حالی که دارچین ضمن افزایش سطح کلسترول خوب، سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهد.
هر دو در کاهش خطر بیماری های قلبی مفید هستند. بنابراین یک لیوان شیر دارچین گرم به جریان خون شما یاری می نماید و کلسترول را کاهش می دهد.
دارچین حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که بدن را در برابر انواع سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ محافظت می نماید.
خواص دمنوش دارچین
دمنوش دارچین، مرجع خوبی از آنتی اکسیدان نیز است که به رها شدن بدن از رادیکال های آزاد که موجب لطمه سلولی و مریضی می شوند نیز یاری می نماید.
دمنوش دارچین علاوه بر پتاسیم، مرجع خوبی از منگنز نیز است. اگرچه بدن ما به اندازه اندکی از این ماده معدنی نیاز دارد، اما نباید اهمیت آن را در بدن نادیده گرفت. دیگر مواد معدنی موجود در چای دارچین، منیزیم، روی، آهن و مس است.
خواص دارچین برای پوست
دارچین به حذف سلول های مرده پوست یاری می نماید و نرمی و درخشش را به پوست باز می گرداند و خواص دارچین برای پوست عالی است.
چوب دارچین خردشده، عسل و آب جوش را تهیه کنید. دارچین را بشویید و سپس به همراه آب جوش در قوری چینی بریزید و روی حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه الی یک ساعت دم کنید. سپس دم نموده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا کاملا حل گردد و به آرامی آن را میل کنید.خواص چوب دارچین در این نوشیدنی برای ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن بسیار مفید است.
خواص عرق دارچین برای لاغری
مصرف عصاره دارچین با کم کردن چربی و افزایش بافت عضلانی، موجب بهبود تناسب اندام می گردد. اضافه کردن دارچین به رژیم های پر شکر و با چربی بالا، سبب کاهش مقاومت به انسولین و انباشت چربی می گردد که در نهایت به تناسب اندام می انجامد.
بزرگترین خاصیت عرق دارچین را می توان در لاغر کننده بودن آن دانست. عرق دارچین سوخت و ساز بدن را افزایش داده و یاری می نماید تا چربی های اضافی بدن با سرعت بیش تری آب شوند. انتخاب کیک سیب و دارچین البته به صورت کم شکر می تواند یک عصرانه خوشمزه و رژیمی مناسب برای همه افراد باشد.
عرق دارچین چه خواصی دارد؟
عرق دارچین می تواند باکتری ها، ویروس ها و حتی قارچ های مقاوم به دارو را از بین ببرد.
عصاره و عرق دارچین فعالیت مغز را افزایش می دهد. از این رو برای تقویت حافظه در کنار زردچوبه از این ادویه و عرق گیاهی آن بهره ببرید؛ ضمن اینکه برای کاهش فشارهای عصبی هم گزینه بسیار مناسبی است.
علیرضا یارقلی، متخصص طب سنتی درباره خواص دارچین بیان داشت:دارچین اثرات دیابتی داشته و در کاهش قند خون موثر است.
وی با بیان اینکه دارچین هضم کننده غذا بوده و گرمی و خشکی ملایم دارد، ادامه داد: برای کاهش سردی و گرم شدن بدن و هضم موثر غذا مفید است؛ ضمن اینکه این ادویه خوشبو کننده دهان است.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه دارچین پرکاربردترین ادویه در سفرهای ایرانی است، اضافه نمود: البته زیاده روی در مصرف دارچین توصیه نمی گردد؛ چراکه اثرات ضد انعقادی خون دارد.
یارقلی با اشاره به اینکه دارچین مختصری فشار خون را بالا می برد، گفت: برای مادران باردار که حالت تهوع دارند می تواند مفید باشد؛ ضمن اینکه اگر غذای سنگینی مانند کله پاچه یا حلیم مصرف می گردد مصرف دارچین هضم آن غذا را آسان می نماید.
وی با بیان اینکه بعد از مصرف کله پاچه چای دارچین مصرف گردد،ابراز کرد: باید هرروز این ادویه را مصرف کرد؛ البته یا بصوررت ریختن در غذا یا مصرف یک وعده در چایی که این مصرف بهتر است در وعده چای صبح انجام گردد.
منبع: فرارو