هوشمندترین شهرهای دنیا؛ 7 شهر پیشرفته با فناوری های نوین

به گزارش وبلاگ هیچکس، این روزها فناوری های هوشمند بسیار فراگیر و پرطرفدار شده اند، از خانه های هوشمند تا شهر هوشمند، فناوری های متصل در حال تغییر زندگی ما هستند. به نظر می رسد امروزه دیگر نمی توان گجتی بدون امکان اتصال به وای فای، بلوتوث و سایر راه های را ارتباطی تصور کرد. اما چه می گردد اگر بتوانیم کل شهر را به این نوع گجت ها مجهز کنیم؟

هوشمندترین شهرهای دنیا؛ 7 شهر پیشرفته با فناوری های نوین

ظهور شهرهای هوشمند گام بعدی بشر در توسعه فناوری های نوین است که در مقیاسی بزرگ رخ خواهد داد. بسیاری از شهرهای فعلی در حال حرکت به سوی هوشمند شدن هستند، اما تعدادی از شهرهای بزرگ و شناخته شده دنیا همین حالا هم بسیاری از فناوری های موجود را برای خدمت رسانی بهتر به شهروندان به کار گرفته اند که به همین علت می توان آن ها را هوشمندترین شهرهای دنیا نامید. بنابراین، در این مطلب مقصود ما از شهر هوشمند، تصویری که فیلم های علمی-تخیلی ارائه می نمایند نیست، بلکه استفاده شهرها از فناوری های پیشرفته و هوشمند است.

1. هنگ کنگ

هنگ کنگ از چند سال پیش فرایند تبدیل شدن به شهر هوشمند را شروع نموده است. در سال 2017، این شهر نقشه راه خود را منتشر کرد که طبق آن به تدریج به امکانات هوشمند خود می افزاید. این نقشه راه شامل 76 مفهوم نوآورانه مختلف است که از میان آن ها می توان به جابه جایی هوشمند، زندگی هوشمند، محیط زیست هوشمند، مردم هوشمند، دولت هوشمند و اقتصاد هوشمند اشاره نمود.

این مفاهیم برای ایجاد یک شهر سبز و متصل که زندگی در آن لذت بخش باشد تعریف شده اند. یکی از بخش های این طرح کلی که تمرکز بسیاری بر فناوری دارد، زندگی هوشمند است که شامل ارائه وای فای رایگان به صورت عمومی و در همه نقاط است تا شهروندان بتوانند راحت تر از روش های پرداخت تازه مانند پرداخت با گوشی هوشمند به وسیله NFC استفاده نمایند. علاوه بر این ها، سیستم سلامت و پشتیبانی پیشرفته برای سالمندان و افراد ناتوان هم یکی دیگر از اهداف این بخش است.

جابه جایی هوشمند هم یکی دیگر از مفاهیم این بخش است که با تمرکز بر سیستم حمل و نقل هوشمند پیشرفته و شهروندان می توانند با استفاده از اپلیکیشن جامعی به نام KHeMobility از انواع خدمات این سیستم بهره مند شوند.

2. اوسلو

اوسلو با وجود این که مرکز کشور نروژ است، اما در سطح دنیای در رده شهرهای بزرگی مانند نیویورک یا هنگ کنگ قرار نمی گیرد. با این حال، این شهر به خوبی در حال توسعه قابلیت های هوشمند خود است. یکی از مهم ترین اهداف در اوسلو این است که با تبدیل شهر به یک شهر دوست دار محیط زیست و متصل به شبکه هوشمند، سطح زندگی شهروندان ارتقا پیدا کند.

یک فناوری کلیدی که برای رسیدن به این هدف استفاده می گردد، اینترنت اشیاء یا IoT است. دستگاه ها یا سایر وسایلی که به نرم افزار، حسگر و سایر ویژگی های فناورانه مجهز باشند و بتوانند با اتصال به اینترنت با سایر دستگاه ها ارتباط برقرار نمایند، همگی در این تعریف جای می گیرند. این فناوری برای شهرهای هوشمند یک گزینه محبوب است و اوسلو هم در بخش های مهم مدیریت شهری مانند مدیریت پسماند، حمل و نقل و مدیریت آب از آن ها یاری می گیرد.

بخش های مختلفی در مدیریت شهری اوسلو در حال توسعه هستند که انوبوس های شهری برقی، توسعه صنایع و سایت های ساخت وساز بدون انتشار مواد مضر بخشی از آن ها به شمار می آیند.

3. لندن

لندن نه تنها مرکز انگلستان، بلکه شلو غ ترین شهر این کشور هم هست. بنابراین، طبیعی است که هوشمندترین شهر انگلستان هم باشد. بخشی از پروژه هوشمند سازی لندن بر پایه ایجاد شبکه کاملا فیبری است که 400 کیلومتر از از تونل های مترو و 500 کیلومتر از جاده ها و 80 هزار قطعه از مبلمان شهری این شهر را به هم متصل می نماید.

علاوه بر این، نقشه اتصال شهر می تواند نقاط مختلف لندن را که بهترین و بدترین پوشش پهنای باند را دارند به شهروندان نشان بدهد. تمرکز مستمر بر انرژی پاک، کاهش انتشار کربن و توسعه استفاده از وسایل نقلیه برقی بخش دیگری از برنامه لندن برای حرکت در جهت تبدیل شدن به شهر هوشمند است.

4. دبی

در طول چند دهه گذشته، دبی با سرعت بسیار بالایی توسعه یافت و از یک منطقه بیابانی به یکی از بهترین و بزرگ ترین شهرهای دنیا تبدیل شد. این شهر اکنون با سرعت بسیار بالایی جهت هوشمند شدن را هم طی می نماید. بعضی خدمات هوشمند از همین حالا در دبی در دسترس هستند که از جمله آن ها می توان به کارت هوشمند Nol اشاره نمود که به شهروندان اجازه می هد با استفاده از NFC هزینه های حمل و نقل عمومی را پرداخت نمایند.

بعلاوه، این شهر اپلیکیشنی به نام DubaiNow را توسعه داده است که به شهروندان اجازه می دهد تمام هزینه های خدمات عمومی شامل درمان، آموزش، مسکن و حمل و نقل را بدون دردسر پرداخت نمایند. سرویس هوشمند اجاره خودروی دبی هم یکی از خدمات دیگر در حوزه هوشمند سازی است که به شهروندان اجازه می دهد با استفاده از اپلیکیشن هایی به نام های Udrive و Ekar خودرو اجاره نمایند.

از دیگر پروژه های بزرگ دبی، استراتژی حمل ونقل خودران است. طبق این طرح، 25 درصد از حمل و نقل شهری دبی تا سال 2030 خودران خواهد شد.

5. آمستردام

آمستردام به تاریخ و فرهنگ غنی معروف است، اما این شهر اروپایی هم یکی دیگر از شهرهای هوشمند دنیا است. از ویژگی های آمستردام می توان به داده های منبع باز شهر در بخش حمل ونقل اشاره نمود که هر فرد در هر زمان که بخواهد می تواند داده های مرتبط را به آن اضافه کند. این سیستم حمل و نقل برای مطلع نگه داشتن شهروندان از شرایط ترافیکی و ورودی و خروجی به شهر عالی عمل می نماید.

به علاوه، آمستردام (و در کل کشور هلند) یکی از پرسرعت ترین اینترنت در اتحادیه اروپا را در اختیار دارد که همین عامل سبب می گردد طرح شهر هوشمند آمستردام (ASC) با سرعت بیشتری توسعه یابد و شبکه فناوری های متصل آن از سرعت بیشتری برخوردار باشد.

طرح ASC که از سال 2009 شروع شد، شامل لیستی طولانی از پروژه های مختلف است که بر توسعه کلی شهر متمرکز هستند. این لیست دربرگیرنده نظافت رودخانه ها، مدیریت شبکه راه ها و ارتقا سطح زندگی شهروندان است. در این شهر برای بهبود سطح زندگی از اپلیکیشنی به نام Wyzer یاری گرفته می گردد که به شهروندان اجازه می دهد به کشف جهتهای غیررسمی شهر بپردازند و در همین حال جواهرات مخفی نشان شده در اپ را هم به عنوان پاداش کشف نمایند.

پروژه Social Glass آمستردام هم امکان جمع آوری تحلیل داده های شهری و پیش بینی های هواشناسی را فراهم می نماید که به یاری آن می توان دید بهتری از رفتار و شرایط عامه مردم به دست آورد.

6. بارسلونا

بسیاری بارسلونا را با تیم فوتبال، مراکز گردشگری و غذاهای بی نظیرش می شناسند، اما چه کسی فکر می کرد یک شهر تاریخی به یکی از هوشمندترین شهرهای دنیا تبدیل گردد؟ تعجب شما بیشتر خواهد شد اگر بدانید بارسلونا اولین شهری اروپایی بود که به استفاده از فناوری های هوشمند در سطح شهری روی آورد.

مانند اوسلو، بارسلونا هم توجه ویژه ای به اینترنت اشیاء دارد و به صورت ویژه از آن در بخش مدیریت پسماند یاری می گیرد. برای مثال، سطل های زباله این شهر به اینترنت اشیاء مجهز هستند و می توانند به بخش مربوطه اطلاع دهند که در هر زمان معین، چه میزان از سطل با زباله پر شده است.

از سایر المان های هوشمند این شهر می توان به چراغ های خیابان، سیستم هشدار دهنده بلایای طبیعی و صندوق های پست هوشمند اشاره نمود که در سطح کلان در این شهر استفاده خواهند شد. بعلاوه، تکنولوژی های دیگری هم با موضوع حفظ محیط زیست در این شهر به کار گرفته خواهند شد که کیفیت هوا را آنالیز می نمایند، خدمات خودروی اشتراکی ارائه می دهند، میزان مصرف انرژی در بخش خانگی را پایش می نمایند و الگوی مصرف آب را می سنجند.

7. نیویورک

همان طور که شاید شما هم انتظار داشتید، نیویورک به عنوان یکی از معروف ترین شهرهای دنیا، یکی از هوشمندترین آن ها هم محسوب می گردد. یکپارچگی سیستم نورپردازی هوشمند، سیستم میزان گیری مصرف آب هوشمند و سیستم مدیریت پسماند هوشمند، این شهر را در میان هوشمندترین ها قرار داده است. برای مثال، سطل زباله هوشمند که BigBelly نامیده می گردد به سیستم فشرده سازی زباله و سنسورهای بی سیم مجهز است که میزان زباله هر سطل را میزان می گیرد.

بعلاوه، این شهر به علت مسائل ناشی از آلودگی هوا، تمرکز ویژه ای روی پایش کیفیت هوا دارد. البته طرح های دیگری هم برای حفظ محیط زیست در نیویورک به کار گرفته شده اند که از جمله آن ها می توان به چالش محله های تمیز و پروژه های انرژی های تتازه پذیر اشاره نمود که وابستگی این شهر به سوخت فسیلی را کاهش می دهند.

یک نمونه قابل احترام

اگرچه سنگاپور را به عنوان یک شهر در نظر نمی گیرند، اما این جزیره به لحاظ استفاده از فناوری یکی از پیشرفته ترین مکان ها در دنیا به شمار می آید. ابتکار تردد هوشمند 2020 این کشور روی ارائه سیستم حمل و نقل هوشمند و پیشرفته متمرکز است. این طرح با برنامه سفر هوشمند همراه شده است که با هدف توزیع کارآمدتر تراکم جمعیت در هنگام پیک سفر پیشرفته و به شبکه راه آهن سنگاپور وابسته است که شهروندان را تشویق می نماید زمان و نحوه سفر خود را با دقت بیشتری انتخاب نمایند.

سنگاپور اپلیکیشن Smart Nation را در اختیار شهروندان قرار داده است که به آن ها اجازه می دهند از خدمات وسایل نقلیه خودران استفاده نمایند، درباره کیفیت و دمای هوا هشدار دریافت نمایند و مسائل شهری را گزارش دهند.

شاید در آینده هر شهری به شیوه خودش هوشمند گردد

با توجه به این که توسعه فناوری های هوشمند در مکان های مختلف دنیا اجتناب ناپذیر است، شکی نیست که دولت های بیشتری به سوی استفاده از طرح های هوشمند سازی و بهبود سطح زندگی شهروندان، حفاظت از محیط زیست و شبکه های خدماتی متصل حرکت خواهند کرد.

منبع: MakeUseOf

منبع: دیجیکالا مگ

به "هوشمندترین شهرهای دنیا؛ 7 شهر پیشرفته با فناوری های نوین" امتیاز دهید

1 کاربر به "هوشمندترین شهرهای دنیا؛ 7 شهر پیشرفته با فناوری های نوین" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هوشمندترین شهرهای دنیا؛ 7 شهر پیشرفته با فناوری های نوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید