عکس ، هابل خوشه ستاره ای در شرف پراکندگی را شکار کرد

به گزارش وبلاگ هیچکس، ایسنا نوشت: تلسکوپ فضایی هابل از یک خوشه ستاره ای خیره کننده عکس گرفته که ممکن است پس از چند میلیون سال پراکنده شوند.

عکس ، هابل خوشه ستاره ای در شرف پراکندگی را شکار کرد

در تصویر تازه تلسکوپ فضایی هابل(HST)، صدها ستاره در پس زمینه تاریک فضا می درخشند. این گروه درخشان از ستارگان که با نام ان جی سی 2660(NGC 2660) شناخته می شوند، در فاصله 8617 سال نوری از زمین در صورت فلکی بادبان(Vela) قرار دارند.

براساس بیانیه ناسا، ان جی سی 2660 به عنوان یک خوشه ستاره ای باز(Open cluster) طبقه بندی می گردد. خوشه ستاره ای باز، یک نوع خوشه ستاره ای است که می تواند دهها تا چند صد ستاره را در بر داشته باشد که به وسیله گرانش به هم متصل شده اند.

مقامات ناسا در این بیانیه گفتند: ستارگان خوشه های باز، بیرون از یک ناحیه مشابه گاز و غبار تشکیل می شوند و به همین علت، ویژگی های مشترک بسیاری مانند سن و ترکیب شیمیایی مشابه دارند. بر خلاف خوشه های کروی که پسرعموهای باستانی، متراکم تر و فشرده تر خوشه های باز هستند، مطالعه خوشه های باز آسان است زیرا ستاره شناسان راحت تر می توانند بین ستارگان تمایز قائل شوند.

سن ستاره های یک خوشه باز می تواند از ده ها میلیون تا صدها میلیون سال متغیر باشد. براساس این بیانیه، از آنجا که این خوشه ها فقط به طور ضعیف به وسیله گرانش محدود می شوند، ستارگان ممکن است پس از چند میلیون سال در کهکشان های مارپیچی یا نامنظم اطراف که در آن متولد شده اند، پراکنده شوند.

این عکس تازه، صدها ستاره پراکنده در صورت فلکی را به تصویر می کشد. جرم قرمز روشن در سمت چپ بالای تصویر، یک ستاره است که بخشی از خوشه ستاره ای باز نیست.

هابل، ان جی سی 2660 را به عنوان بخشی از برنامه ای برای مطالعه سن ستاره های کوتوله سفید در خوشه های باز مشاهده کرد. ستارگان ثبت شده در این عکس به وسیله خوشه های پراش(Diffraction spikes) احاطه شده اند. خوشه های پراش زمانی شکل می گیرند که نور درخشان ستاره ها از آینه ثانویه تلسکوپ فضایی منعکس می گردد.

227227

منبع: خبرآنلاین

به "عکس ، هابل خوشه ستاره ای در شرف پراکندگی را شکار کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عکس ، هابل خوشه ستاره ای در شرف پراکندگی را شکار کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید