دره کول خرسان در خوزستان، دره ای از ارواح سرگردان
به گزارش وبلاگ هیچکس، آشنایی با دره کول خرسان در خوزستان
خوزستان استانی در جنوب کشور ایران است که در لفظ به آن سرزمین خوزی ها یا هوزی ها نیز گفته می گردد. مردمان این منطقه بسیار خونگرم و مهمانواز هستند و با توجه به جاذبه های گردشگری جذابی که دارد سبب شده که گردشگران زیادی علاقمند به سفر به این منطقه گرمسیر باشند. ما در این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران قصد داریم تا درباره دره کول خرسان در خوزستان صحبت کنیم، جاذبه ای هیجان انگیز که سفر به آن یک ماجراجویی کامل است. از جمله توصیه هایی که برای سفر به دره کول خرسان در خوزستان به مسافران می گردد توصیه های ایمنی از هر لحاظ می باشد، چرا که اگر کمی بی دقتی کنید ممکن است جان خودتان از دست بدهید. برای آشنایی با دره کول خرسان در خوزستان که به آن دره ارواح هم گفته می گردد همسفر ما به سمت خوزستان باشید. گفتنی است در صورتی که اطلاعات بروزتری را در اختیار دارید با ما در خصوص این جاذبه طبیعی در میان بگذارید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، دره کول خرسان در خوزستان یا اشکفت زرده که به دره ارواح معروف است یکی از جاذبه های کمتر شناخته شده کشورمان است که با توجه به طبیعت بکر و بی نظیری که دارد می تواند برای کسانی که اهل ماجراجویی و سفرهای هیجان انگیز هستند میزبان عالی و بی نقصی باشد. هنگام سفر به سمت این جاذبه تماشای می توانید مجموعه ای از آثار طبیعی همانند رود، آبشار، چشمه و… را کنار هم سنفونی جذابی را به وجود آورده اند را مشاهده کنید. برای دسترسی به کول خرسان در خوزستان شما می بایست که به 25 کیلومتری شهرستان دزفول بروید و در نزدیکی های روستای بیشه بزان نیز واقع شده است. جالب است بدانید که در خصوص نامگذاری این دره به نام خرسان اطلاعات موثقی در دست نیست اما گفته می گردد که در قدیم این دره محل زندگی خرس ها بوده است و به همین علت به آن کول خرسان می گویند، کول هم در زبان محلی به معنای دره است.
برای این که به دره کول خرسان در خوزستان باید حدودا 20 تا 25 کیلومتری پیاده روی کنید و نسبتا سختی های زیادی را به جان خریداری کنید اما به جرات می توان گفت که بازدید از این منطقه ارزش این همه سختی کشیدن را دارد. برای آشنایی با فضای این دره، دیواره هایی بلند را تصور کنید که شما را احاطه نموده اند و اجازه نمی دهند آسمان را ببینید. شاید به همین علت است که نامش را دره ارواح گذاشته اند. این دیواره ها به حدی به یکدیگر نزدیک هستند که تنها اجازه عبور یک نفر را از میان خود می دهند و در خاتمه شما را به رودخانه دز می رسانند که دمای آبش تا منفی 20 درجه سانتی گراد نیز می رسد. این تنها گوشه ای از جلوه های دره کول خرسان در خوزستان است.
آنچه که در طول راستا رسیدن به کول خرسان خواهید دید!
در طول راستای که برای بازدید از دره کول خرسان در خوزستان در حال طی کردن هستید، از کنار دریاچه سد دز خواهید گذشت که با تماشا آب شفاف و زلالی که در آن وجود دارد هوس یک آب تنی حسابی به دلتان خواهد زد. پس از تجدید قوا و کمی استراحت راستاتان را ادامه می دهید و به قبرستان قدیمی قلعه شاداب می رسید. قلعه شاداب، قلعه ای با 10 کیلومتر طول و 4 کیلومتر عرض است که به عنوان یکی از بزرگترین قلعه های طبیعی ایران شناخته می گردد. این قلعه کاملا در داخل کوه کنده شده و بسیار متفاوت از دیگر قلعه ها می باشد.
در ادامه راستا پیش رویتان در یک راستا مالرویی که دامدان از از آن برای رسیدن چراگاه حیواناتشان طی می نمایند را نیز باشد بگذرانید تا کم کم دره کول خرسان در خوزستان را مشاهده کنید. در این دره به جامانده هایی از یک آسیاب را خواهید دید که احتمالا به وسیله طایفه بختاریِ ساکن در این محل و در گذشته های دور استفاده می شده است. درختان کنار، سدر، بادام کوهی و نخل درختانی هستند که کم کم به چشم می خورند و خبر از نزدیک شدن به کول خرسان می دهند که قرار است با شگفتی هایش جادویتان کند.
آب و هوای دره کول خرسان در خوزستان
با توجه به موقعیت جغرافیایی که دره کول خرسان در خوزستان دارا می باشد و فاصله نسبتا کمی از شهر دزفول دارد اختلاف درمای زیادی با آن دارد و در فصل تابستان بسیار خنک و دمای هوای این منطقه بین 20 تا 30 درجه سانتی گراد متغیر می باشد. آب و هوای خنک و مطبوع در تابستان و معروفیت این دره به نام دره ارواح، گردشگران ماجراجو را از سرتاسر ایران به سمت خود جذب نموده است. همین موضوع باعث وقوع حوادث مرگباری در سال های اخیر شده است. بنابراین قبل از هرچیز باید بگوییم که سفر به دره ارواح خوزستان کار هرکسی نیست و هرگز بدون راهنما و تجهیزات مناسب به این دره نروید! زمان مناسب برای پیمایش کامل کول خرسان را اواسط خرداد ماه می دانند چرا که با انتها یافتن باران های بهاری و گرم شدن هوا خطرات کمتری شما را تهدید می نماید. بسیار توجه داشته باشید که اگر در فصل مناسب سفر به این دره برنامه خودتان را تنظیم نکنید، ممکن است گرفتان سیلاب های 15 متری که در دره جریان دارد بیافتید که اصلا رهایی از آن ها شوخی بردار نیست.
هشدارها را جدی بگیرید! اگر خواهان هیجان این سفر هستید می توانید با حضور یک راهنمای با تجربه و همه فن حریف، از آن لذت ببرید. در غیر این صورت، هرگز هرگز و هرگز به تنهایی به کول خرسان نروید.
دسترسی به دره کول خرسان در خوزستان
آدرس: استان خوزستان، 32 کیلومتری شمال دزفول
به منظور دسترسی به دره کول خرسان راه های مختلفی وجود دارد که می توانید بنابر میل خودستان یکی از آن ها را که در زیر بیان می کنیم را انتخاب کنید.
- از سمت روستای بیشه بزان درمنطقه شهیون که می توانید به وسیله جاده شهیون از دزفول به این دره دسترسی داشته باشید.
- دیگر راستا پیش رو روستای پاقلعه در منطقه شهیون است که دسترسی به آن به وسیله جاده شهیون از شهر دزفول امکان پذیر است
- روستای اسلام آباد در منطقه چغامیش هم یکی دیگر از راستاهایی است که می توانید به وسیله آن به این دره دسترسی پیدا کنید برای دسترسی به این راستا ضروری است بدانید که به وسیله بلوار شهدای پلیس در دزفول می توانید خودستان را به این منطقه برسانید.
برای رسیدن به ورودی کول خرسان نیز باید حداقل برای 4 کیلومتر پیاده روی آماده باشید که گاه در دامنه های پرشیب و راستا نسبتا نا هموار صورت می گیرد.
وسایل مورد احتیاج در سفر به کول خرسان
همانطور که گفتیم دره کول خرسان در خوزستان از آن دسته جاذبه هایی است که برای سفر به آن حتما باید جوانب احتیاط را رعایت کنید، برای همین منظور ما لازم بدانیم که مواردی را به شما ذکر کنید که از جمله آن داشتن آمادگی جسمانی کافی یکی از مهمترین فاکتورهای سفر به این منطقه به شمار می رود. دانستن اصول کوهنوردی و شنای حرفه ای به شما یاری می نماید بیشتر از این سفر لذت ببرید. اگر قصد قایق سواری در دز را داشتید حتما با تجهیزات مناسب این کار را انجام دهید و جانتان را به بازی نگیرید.
لوازم ضروری: آب آشامیدنی، تلفن همراه، نقشه یا GPS، کلاه ایمنی، کارت شناسایی، کفش کوهنوردی، لباس گرم، کیسه زباله، پاور بانک، پتو و لوازم خواب، چادر مسافرتی، کلاه آفتابگیر، عینک آفتابی، باتوم، میان وعده و دفترچه بیمه
توجه داشته باشید که این دره با تمام زیبایی هایی که دارد اما تا به امروز جان چند تن از مسافران خود را گرفته است.
منبع: الی گشت