کشف راه ارتباطی تازه میان مغز و سلول های چربی

به گزارش وبلاگ هیچکس، محققان با استفاده از دو روش تصویربرداری تازه پیروز به کشف راستا ارتباطی تازهی بین مغز و سلول های چربی شده اند.

کشف راه ارتباطی تازه میان مغز و سلول های چربی

به گزارش وبلاگ هیچکس ، ایسنا به نقل از نیواطلس گزارش داده، مطالعه ای تازه به رهبری گروهی از محققان موسسه تحقیقاتی اسکریپس(Scripps) به کشف یک جهت ارتباطی تازه بین سلول های چربی و مغز انجامیده است. یافته ها نشان می دهد که مغز چربی سوزی را نه فقط با پاسخ آهسته به سیگنال های هورمونی در خون بلکه با ارسال مستقیم پیغام هایی به بافت چربی تنظیم می نماید و با ارسال این پیغام ها بر فرآیندهای متابولیک اثر می گذارد.

براساس دیدگاه های سنتی در خصوص متابولیسم، بدن از انواع مولکول های سیگنال دهنده مانند هورمون ها برای تنظیم مقدار فراوری انرژی خود استفاده می نماید. بافت چربی مانند یک سیستم ذخیره انرژی در بدن است و زمانی که در مواقع فعالیت بدنی یا استرس زیاد احتیاج به استفاده از این منابع برای دسترسی به سوخت اضافی وجود داشته باشد، سیگنال های خاصی سیستم عصبی سمپاتیک را تحریک می نمایند تا با سلول های چربی ارتباط برقرار گردد.

تا به حال تصور می شد که اعصابی که در بافت چربی توسعه می یابند به طور عمده به جهتهای سیستم عصبی سمپاتیک مرتبط هستند. اما درک اینکه دقیقاً چه نوع نورون هایی در این نوع بافت ها وجود دارند، کار دشواری بود. بنابراین برای به دست آوردن یافته های این مطالعه، محققان باید روش های کاملاً تازه تصویربرداری را توسعه می دادند.

دو روش تازه در این تحقیق به کار گرفته شد. یکی از آنها HYBRiD نام دارد و بافت چربی را شفاف می نماید و به محققان این امکان را می دهد که دریچه ای منحصر به فرد به سمت جهت نورون ها بگشایند. روش دیگر ROOT نام دارد و به محققان این را امکان می دهد که چگونگی برقراری ارتباط نورون های خاص بافت چربی با سایر قسمت های بدن را آنالیز نمایند.

یو وانگ(Yu Wang)، نویسنده اول این مطالعه، شرح می دهد: این تحقیق به وسیله ترکیب این روش های تازه امکان پذیر شد. زمانی که ما برای اولین بار این پروژه را آغاز کردیم، ابزارهای موجود برای پاسخ به این سوالات وجود نداشت.

یافته منحصر به فرد این مطالعه، کشف نورون های حسی بود که از ستون فقرات به بافت چربی منشعب می شوند. این نورون های حسی مستقیماً با بخشی از مغز به نام گانگلیون ریشه خلفی (dorsal root ganglia) ارتباط برقرار می نمایند.

لی یه (Li Ye)، یکی از نویسندگان ارشد این پژوهش می گوید: کشف این نورون ها برای اولین بار نشان می دهد که مغز شما به جای دریافت منفعلانه پیغام هایی در خصوص چربی ها، به طور فعال آن ها را آنالیز می نماید.

تازهترین مطالب

چرا زنان از مردان سرمایی تر هستند؟

سرکوب اشتها با تخلیه یک آنزیم

دارویی که اسیدهای چرب خون را کاهش می دهد

چه نوع پیغام هایی از این نورون های حسی به مغز ارسال می گردد؟

محققان ارتباط این نورون های حسی را مسدود کردند و شاهد افزایش فعالیت متابولیک در بافت چربی بودند. هنگامی که ارتباط نورون حسی با مغز قطع شد، سیستم عصبی سمپاتیک وارد چرخه شد و آغاز به تبدیل سلول های چربی سفید به چربی قهوه ای کرد. این مکانیسم فرآیندهای چربی سوزی بدن را افزایش می دهد.

محققان گمان می نمایند که این دو سیگنال عصبی متضاد ممکن است در کنار هم برای حفظ نوعی تعادل متابولیک کار نمایند. سیستم عصبی سمپاتیک فرآیندهای چربی سوزی را فعال می نماید، در حالی که جهت عصبی حسی این فرآیند را غیرفعال می نماید.

لی شرح می دهد: این فرآیند به ما می گوید که مغز تنها یک دستورالعمل یکسان به بافت چربی ارسال نمی نماید. این موضوع ظرافت بیشتری دارد. این دو نوع نورون مانند پدال گاز و ترمز برای چربی سوزی عمل می نمایند.

اکتشافات بنیادی اغلب منجر به ایجاد انبوهی از سؤالات تازه می گردد که احتیاج به تحقیق بیشتر دارند و این مطالعه نیز از این قاعده مستثنی نیست. تمام یافته هایی که در این مرحله می توان به وضوح ثابت کرد این است که جهت ارتباطی نورون حسی تازه کشف شده برای سالم نگه داشتن بافت چربی بسیار مهم است. سوالات دیگری به سرعت شکل گرفتند.

به عنوان مثال، چه نوع پیغام هایی به وسیله این نورون های حسی بافت چربی به مغز می رسند و از آن خارج می شوند؟ آیا قسمت های مختلف گانگلیون ریشه خلفی عملکردهای متابولیکی متفاوتی را در بافت چربی راهنمایی می نمایند؟ و مهمتر از همه، آیا می توان این جهتها را از نظر درمانی برای درمان چاقی یا بیماری های متابولیک تعدیل کرد؟

این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.

ادامه مطلب

منبع: خبرکانادا

به "کشف راه ارتباطی تازه میان مغز و سلول های چربی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف راه ارتباطی تازه میان مغز و سلول های چربی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید